Mikulásház logo

Nemzeti Kulturális Alap

BESZÁMOLÓ

Nagykarácsonyi Téli Programok — Mikulásház 2015

A Mikulásház és a hozzá tartozó programok hivatalosan 2015. november 23 – december 20-ig tartott. A nagy érdeklődésre való tekintettel november 21-én már fogadtunk egy csoportot és december 21-én még jöttek vendégek.

A Mikulásház és a hozzá tartozó jogok október végére realizálódtak. Ekkorra született megállapodás a Mikulásfalva Kft-vel a jogokról és a Grabarics Kft–vel az épületről (Mikulásházról). Így a tervezett nyitás előtt két héttel kezdhettünk a felújításba, szervezésbe és szponzorok felkutatásába.

A Közalapítvány 45.000,- Ft-tal rendelkezett, ehhez kapott a Nagykarácsonyi Önkormányzattól kölcsön 1.000.000,- Ft-ot és a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyertünk 5.000.000,- Ft-ot, melyből 4.500.000,- Ft december elején érkezett meg számlánkra. Szerencsénkre nagyobb cégektől ellenérték nélkül, vagy kedvezményesen kaptunk a felújításhoz és a kezdéshez támogatásokat.

Nagy segítség volt, hogy a településen meghirdetett önkéntes munkára szép számmal érkeztek a falu lakói és a Nagykarácsonyi Ifjúsági Klub lelkes tagjai, így a szakmunkáért fizetnünk nem kellett.

November 21-re fogadóképes lett a Mikulásház, de a belső dekorációk, külső díszítés és játszóhelyek kialakítása, a Betlehem felújítása még hátra volt. A falu lakóinak és a Mikulásházban dolgozók aktivitásának köszönhetően az első adventi vasárnapra mindennel elkészültünk.

Kiemelt rendezvényeink voltak:

Az első hét negatív tapasztalatait korrigáltuk és a későbbiek során zökkenőmentesen működtek, zajlottak a programok. A több mint 7.000 látogató közül a sorban állás miatt 4 vendég írt elmarasztaló véleményt a vendégkönyvbe. A többi bejegyzés kiemelte az empatikus, családias, kedves fogadtatást.

Látogatók számának alakulása:

Látogatók összetétele
Gyermek 4.421
Felnőtt 2.913
VIP 118
Vianni játék nyertesei 42
Fortuna Rádió nyertesei 40
Nonprofit tevékenység (beteg, sérült, hátrányos helyzetű gyermekek) 143
Helyi látogatók 248
Összesen 7.925
Fizetővendég 7.334

Hatásvizsgálat:

Nagykarácsony, 2016. január 16.

Feketéné Szabó Erzsébet
Mikulásház vezető