Ünnepi bélyegek

A Magyar Posta minden évben különösen nagy figyelmet szentel az ünnepi bélyegeknek, és idén is érdekességgel készülnek, amelyet hagyományosan Nagykarácsonyban mutatnak be.

Idén belföld feliratú öntapadós bélyegekkel öltöztethetik az ügyfelek ünnepi ruhába küldeményeiket (belföldi nem elsőbbségi szabványlevél tarifa). A bérmentesítéskor jelenleg 115 forintot érő bélyeg kiegészítő bérmentesítés alkalmazása mellett használható például külföldi viszonylatban is.

A bélyegképeken hóval borított téli táj és játékos, futkározó szarvasok láthatók. Az apró műremekek egyedi stancolású változatban, ötven bélyegképet tartalmazó ívekben, és speciális effekt-fólia nyomtatással kiegészített négy bélyegképes kisívben készültek. Utóbbi esetében a különleges nyomdai eljárásnak köszönhetően a fenyőfák ágain csillogó havas felület tűnik elő. Az újdonságot Berta Ágnes grafikusművész tervezte, a Codex Értékpapírnyomda Zrt. gyártotta.

2015-ben is lehetőség nyílik arra, hogy az ügyfelek karácsonyi bélyegzéssel küldjék üdvözleteiket távol élő szeretteik számára, hiszen az adventi hetek alatt ismét lesz karácsonyi alkalmi bélyegzés. A szolgáltatás a Karácsonyi Posta jelző megvásárlásával (felára 50 Ft) bármely postán igényelhető. A levelekre és a képeslapokra rákerül egy alkalmi bélyegzőlenyomat, amely az advent előrehaladtával hetente változó grafikával, jól megkülönböztethető zöld színnel díszíti a küldeményeket. A bélyegzési pont az Országos Logisztikai Központban van, és egyaránt igényelhető elsőbbségi és közönséges küldeményekre is.