Eseménynaptár

Védelmi igazgatási felkészítés a Megyeházán

 

Megyei védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt a polgármesterek és közbiztonsági referensek november 18-án, Székesfehérváron, a Megyeháza Dísztermében.

 

Dr. Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója gratulált a megválasztott polgármestereknek, majd kiemelte, hogy a helyi szintű védelmi igazgatási feladatok jogszabály által a polgármesterekhez telepített államigazgatási feladat- és hatáskörök.

Sajnos az elmúlt években több alkalommal is történtek a megyében rendkívüli időjárási események, amelyek következtében villámárvizek, belvizek, iszapelöntések, fakidőlések, áramkimaradások voltak. A felkészítésen előadó szakemberek éppen ezeknek a rendkívüli eseményeknek a kezeléséhez adnak segítséget. A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály főosztályvezetője a védelmi igazgatás általános rendszeréről, az MVB titkárhelyettese a Befogadó Nemzeti Támogatásról, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ Parancsnokság parancsnoka pedig a katonai igazgatás rendszeréről és feladatairól beszélt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese a katasztrófavédelmi igazgatás rendszeréről és feladatairól, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese a közbiztonságról és tömegkezelésről, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság referense az átalakulás után létrejött rendészeti szervezetükről, valamint az illegális migráció okozta biztonsági kihívásokról és kezelésükről tartott előadást.

A felkészítést dr. Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes a megyei védelmi bizottság titkára zárta, aki reményét fejezte ki, hogy az elhangzott előadások eredményeként a települések jobban tudják majd kezelni a veszélyhelyzetek felszámolását.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

 

Széchenyi 2020

Galéria ajánló

Nagykarácsonyt a Magyar Élelmiszerbank támogatja.