Eseménynaptár

Sajtóközlemény

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság „Azonos tisztelettel”címmel rövidfilmpályázatot hirdet olyan amatőr alkotók részére, akik nem a filmszakmában dolgoznak. A pályázat célja az „Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!” szlogen erősítése filmes eszközökkel. A hatóság szeretné, ha a művek ösztönöznének a jogkövető magatartás kialakítására, és elősegítenék az egyenlő bánásmód követelményének megismerését, érvényesülését.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) európai uniós finanszírozású TÁMOP-5.5.5 programjában arra vállalkozott, hogy a hatósági feladatok ellátásán túl a projekt eszközeivel is beavatkozzon a diszkriminációs folyamatokba. A program szakmai céljainak középpontjában a jogtudatosítás és a társadalom érzékenyítése áll.

A sajtótájékoztatón dr. Honecz Ágnes, az EBH elnöke röviden ismertette az egyenlő bánásmód érvényesülésének hatósági tapasztalatait és betekintést nyújtott a hatóság tevékenységébe, majd az EBH legújabb pályázatát mutatta be a média munkatársainak.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság „Azonos tisztelettel” című jeligés rövidfilmpályázata legfeljebb 5 perc időtartamú, esélyegyenlőséget hangsúlyozó, figyelemfelhívó filmeket vár. A pályaművek témája az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben nevesített védett tulajdonságokon alapuló hátrányos megkülönböztetés, zaklatás és jogellenes elkülönítés.

A pályázatra amatőr alkotók jelentkezhetnek. Minden alkotó több rövidfilmmel is indulhat. Fontos kritérium az előzetes regisztráció, amit a pályázó a www.egyenlobanasmod.hu/tamop/palyazatok weboldalról letölthető pályázati dokumentáció részeként megjelenő űrlap benyújtásával tehet meg. A pályázat célja, hogy az alkotások segítsék elő az egyenlő bánásmód követelményének megismerését, érvényesülését, és ösztönözzenek a jogkövető magatartás kialakítására. A hatóság az 5 fős szakmai zsűri döntését követően az első három helyezett alkotót pénzdíjban részesíti.

Dr. Honecz Ágnes a sajtótájékoztatón az Egyenlő Bánásmód Hatóság „Váltsd valóra!” című dizájnpályázatáról is tájékoztatta a résztvevőket. A felhívásra 49 pályamű érkezett, a szakmai zsűri által legjobbaknak ítélt alkotásokból 2014. március 20-án nyílik önálló kiállítás a Magyar Sajtóházban a díjátadó ünnepség keretében.

További információ:

Fris E. Kata +36-1-795-2994 katalin.fris@egyenlobanasmod.hu

Ágó Anna +36-1-795-2999 anna.ago@egyenlobanasmod.hu

Egyenlő Bánásmód Hatóság TÁMOP- Projektiroda

Széchenyi 2020

Galéria ajánló

Nagykarácsonyt a Magyar Élelmiszerbank támogatja.